Solutions 30 België ideaal gepositioneerd om de uitrol van glasvezel te versnellen

Door Koenraad Rouwenhorst op 6 May 2021

Tegen 2026 zullen meer dan 200 miljoen FTTH/B (Fibre to the Home/Building) aansluitingen zijn in de 27 EU-lidstaten en het verenigd Koninkrijk. Deze voorspelling* komt van het FTTH Council Europe, de sectorvereniging van glasvezelspelers. Voor Solutions 30 België is glasvezelbekabeling één van de vele telecom-specialisaties die het vandaag reeds in huis heeft.

Naast de uitrol van glasvezelnetwerken zal ook het effectief gebruik stevig toenemen volgens de organisatie. Tegen 2026 zullen 73,3 procent van de huishoudens waar glasvezel beschikbaar is, er ook gebruik van maken. In 2012 was dit amper 23,4 procent.

Glasvezel: het netwerk van de toekomst én van Solutions 30 België

Het is overduidelijk dat overheden steeds meer interesse tonen en ook bereid zijn om glasvezel uit te rollen. De coronacrisis speelt ook daarin een rol, het belang van een degelijke connectiviteit is immers nog nooit zo belangrijk geweest, wat de algemene acceptatie van nieuwe technologie beter maakt.

Ook Solutions 30 zet in op glasvezel. Verschillende projecten werden reeds met succes voltooid en meer dan ooit wordt er ingezet op de scholing van huidige en nieuwe medewerkers, de investering in gespecialiseerd materiaal en het opzetten van diverse partnerships.

Marco Bielen (COO Solutions 30 België): ”België zit in een digitale stroomversnelling, de verdere uitrol van het glasvezelnetwerk in België zal de komende jaren een enorme operatie worden. Solutions 30 België en haar partners zijn klaar om deze klus te klaren.”

Solutions 30 in in België reeds jarenlang actief in de telecom-markt, dit via Solutions 30 België (Janssens Field Services), Unit-T en Brabamij Infra & Technics. Honderden techniekers installeren en onderhouden dagelijks onze telecominfrastructuur. We volgen daarbij nauwgezet de trends op de markt en vanzelfsprekend staat innovatie centraal. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de uitrol van glasvezel hoog op de agenda staat vandaag en in de toekomst.

Europese know-how

Solutions 30 België maakt deel uit van de Europese groep Solutions 30 en kan daarmee een beroep doen op een uitzonderlijke expertise inzake de uitrol van glasvezel. Solutions 30 Frankrijk wordt immers aanzien als een pionier in de uitrol van glasvezelbekabeling in Frankrijk, een omzet van meer dan 200 miljoen euro in 2019. In Spanje realiseert Solutions 30 glasvezelbekabeling voor verschillende telecomoperatoren in de regio’s Andalusië, Extremadura, Madrid en Barcelona. Ook in Polen vervult Solutions 30 een pioniersrol. Tot slot werd Solutions 30 in Italië recent geselecteerd door TIM (Telecom Italia) om hun Fiber-To-The-Home netwerk verder uit te rollen.

Solutions 30 België is dan ook klaar om ook in de België de fiber-uitdaging aan te gaan en de uitrol van glasvezel te versnellen.

Bron: FTTH Council Forecast for Europe 2020 – 2026 (link naar de presentatie en de studieresultaten)

 


Klik hier om terug te gaan

Onze klantenWord vandaag lid van onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven