Janssens Field Services behaalt VCA**-certificaat

Door Koenraad Rouwenhorst op 26 July 2021

Veilig en gezond werken is voor Janssens Field Services een topprioriteit en dit in het belang van opdrachtgevers, eigen medewerkers en onderaannemers.

Janssens Field Services stuurt dagelijks honderden techniekers de baan op. Werken in de telecom-sector – waarbij zowel services worden uitgevoerd als grote infrastructuurwerken –  brengt risico’s met zich mee. Voor Janssens Field Services is het reduceren van deze risico’s voor de eigen medewerkers, onderaannemers en klanten uitermate belangrijk. Recent behaalde Janssens Field Services haar VCA** (dubbel ster) certificaat.

Meer dan een certificaat

VCA staat voor VGM (Veiligheid, Gezondheid & Milieu) Checklist Aannemers. Maar eigenlijk is VCA veel meer dan een checklist. Het is een volledig programma waarmee bedrijven door een onafhankelijke audit objectief en structureel worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.

Janssens Field Services beschikte tot op heden over een VCA*-certicaat welke zich beperkt tot het beheer van de VGM-aspecten op de werkplek. Maar Janssens Field Services groeide de afgelopen jaren uit tot een hoofdaannemer van grote (telecom) werken. Het management van Janssens Field Services koos er dan ook bewust voor om te opteren voor een VCA** (dubbel ster). Deze VCA gaat immers nog verder door op de VGM-structuur (beleid, organisatie VGM en ook verbeteringsbeleid) en focust zich niet enkel op de eigen werking, maar ook op de samenwerking met onderaannemers.

Raf Winnelinckx (CEO): “Veiligheid is voor Janssens Field Services een topprioriteit en dit voor onze werknemers, maar evengoed voor onze onderaannemers en onze eindklant. Met deze VCA** is ons bedrijf klaar om haar rol als hoofdaannemer in grote telecom projecten met verve te vervullen.”

Een belangrijke stap

Het VCA**-certificaat toont aan dat, wanneer partners samenwerken met Janssens Field Services, altijd de nodige preventiemaatregelen in acht worden genomen om de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van alle stakeholders (eigen medewerkers, onderaannemers en de opdrachtgever/eindklanten) te vrijwaren.

Janssens Field Services ontving het certificaat na een succesvolle doorlichting van het  bedrijf. Voor Janssens Field Services betekent het succesvol behalen van het VCA**-certificaat een belangrijke stap in het groeiproces.


Klik hier om terug te gaan

Onze klantenWord vandaag lid van onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven