Fiberklaar kiest Solutions 30 als belangrijke partner om glasvezel tot aan de woning aan te bieden in Vlaanderen

Door Koenraad Rouwenhorst op 22 September 2021

Verlengbare masterovereenkomst van drie jaar ondertekend voor 60.000 aangesloten woningen per jaar.

Fiberklaar, een fibernetwerkbedrijf dat in 2021 door EQT Infrastructure en Proximus werd opgericht om een FTTH-netwerk – openbaar en toegankelijk voor alle operatoren in Vlaanderen – te ontwerpen, aan te leggen en te onderhouden, heeft Solutions 30 België (Janssens Field Services) als een van zijn belangrijkste partners gekozen.

Fiberklaar wil de komende zeven jaar 1,5 miljoen woningen van ultrasnel internet voorzien en de komende twee jaar 300.000 aansluitingen verzekeren. Bij de selectie van partners die op de lange termijn het grootste breedbandnetwerk in Vlaanderen moeten helpen opzetten, heeft Fiberklaar zijn oog laten vallen op Solutions 30, dat 60.000 woningen per jaar zal mogen aansluiten. Beide ondernemingen hebben een masterovereenkomst ondertekend die op 21 september 2021 zal ingaan.

Rik Missault, CEO van Fiberklaar, zei over die overeenkomst het volgende: “We zijn bijzonder blij Solutions 30 tot onze voornaamste partners te mogen rekenen bij ons ambitieuze plan om een open glasvezelnetwerk aan te leggen in Vlaanderen. Deze langdurige samenwerking met een ervaren bedrijf is voor ons van cruciaal belang om de inwoners van Vlaanderen supersnel en stabile internet te kunnen aanbieden. Solutions 30 is reeds begonnen met de voorbereidingen voor de uitrol in Lokeren en er zullen snel meer steden volgen.”

Luc Brusselaers, Chief Revenue Officer van Solutions 30, verklaarde: “We willen Fiberklaar bedanken voor hun vertrouwen. Solutions 30 heeft de afgelopen vijf jaar een enorme expertise op het gebied van glasvezel ontwikkeld, in het bijzonder in Frankrijk, Polen en Spanje, die ons zal helpen om de snelle opschaling van de FTTH-uitrol in Vlaanderen te ondersteunen. We zijn bijzonder trots deel te mogen uitmaken van een dergelijk groot project en zullen ons uiterste best doen om het welslagen ervan te verzekeren en tegelijkertijd waarde en arbeidskansen te creëren in het land. Deze nieuwe overeenkomst voor Solutions 30 in België bewijst dat wij in staat zijn om groeiversnelling te realiseren wanneer we de kritische omvang in een bepaalde regio hebben bereikt en geeft aan dat wij ons blijven engageren voor de markt van digitale communicatie, die overal in Europa in de lift zit.”

 


Klik hier om terug te gaan

Onze klantenWord vandaag lid van onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven