Nieuws

Janssens Field Services behaalt VCA**-certificaat

Door Koenraad Rouwenhorst op 26 July 2021

Veilig en gezond werken is voor Janssens Field Services een topprioriteit en dit in het belang van opdrachtgevers, eigen medewerkers en onderaannemers.

Janssens Field Services stuurt dagelijks honderden techniekers de baan op. Werken in de telecom-sector – waarbij zowel services worden uitgevoerd als grote infrastructuurwerken –  brengt risico’s met zich mee. Voor Janssens Field Services is het reduceren van deze risico’s voor de eigen medewerkers, onderaannemers en klanten uitermate belangrijk. Recent behaalde Janssens Field Services haar VCA** (dubbel ster) certificaat.

Meer dan een certificaat

VCA staat voor VGM (Veiligheid, Gezondheid & Milieu) Checklist Aannemers. Maar eigenlijk is VCA veel meer dan een checklist. Het is een volledig programma waarmee bedrijven door een onafhankelijke audit objectief en structureel worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.

Janssens Field Services beschikte tot op heden over een VCA*-certicaat welke zich beperkt tot het beheer van de VGM-aspecten op de werkplek. Maar Janssens Field Services groeide de afgelopen jaren uit tot een hoofdaannemer van grote (telecom) werken. Het management van Janssens Field Services koos er dan ook bewust voor om te opteren voor een VCA** (dubbel ster). Deze VCA gaat immers nog verder door op de VGM-structuur (beleid, organisatie VGM en ook verbeteringsbeleid) en focust zich niet enkel op de eigen werking, maar ook op de samenwerking met onderaannemers.

Raf Winnelinckx (CEO): “Veiligheid is voor Janssens Field Services een topprioriteit en dit voor onze werknemers, maar evengoed voor onze onderaannemers en onze eindklant. Met deze VCA** is ons bedrijf klaar om haar rol als hoofdaannemer in grote telecom projecten met verve te vervullen.”

Een belangrijke stap

Het VCA**-certificaat toont aan dat, wanneer partners samenwerken met Janssens Field Services, altijd de nodige preventiemaatregelen in acht worden genomen om de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van alle stakeholders (eigen medewerkers, onderaannemers en de opdrachtgever/eindklanten) te vrijwaren.

Janssens Field Services ontving het certificaat na een succesvolle doorlichting van het  bedrijf. Voor Janssens Field Services betekent het succesvol behalen van het VCA**-certificaat een belangrijke stap in het groeiproces.

Solutions 30 België ideaal gepositioneerd om de uitrol van glasvezel te versnellen

Door Koenraad Rouwenhorst op 6 May 2021

Tegen 2026 zullen meer dan 200 miljoen FTTH/B (Fibre to the Home/Building) aansluitingen zijn in de 27 EU-lidstaten en het verenigd Koninkrijk. Deze voorspelling* komt van het FTTH Council Europe, de sectorvereniging van glasvezelspelers. Voor Solutions 30 België is glasvezelbekabeling één van de vele telecom-specialisaties die het vandaag reeds in huis heeft.

Naast de uitrol van glasvezelnetwerken zal ook het effectief gebruik stevig toenemen volgens de organisatie. Tegen 2026 zullen 73,3 procent van de huishoudens waar glasvezel beschikbaar is, er ook gebruik van maken. In 2012 was dit amper 23,4 procent.

Glasvezel: het netwerk van de toekomst én van Solutions 30 België

Het is overduidelijk dat overheden steeds meer interesse tonen en ook bereid zijn om glasvezel uit te rollen. De coronacrisis speelt ook daarin een rol, het belang van een degelijke connectiviteit is immers nog nooit zo belangrijk geweest, wat de algemene acceptatie van nieuwe technologie beter maakt.

Ook Solutions 30 zet in op glasvezel. Verschillende projecten werden reeds met succes voltooid en meer dan ooit wordt er ingezet op de scholing van huidige en nieuwe medewerkers, de investering in gespecialiseerd materiaal en het opzetten van diverse partnerships.

Marco Bielen (COO Solutions 30 België): ”België zit in een digitale stroomversnelling, de verdere uitrol van het glasvezelnetwerk in België zal de komende jaren een enorme operatie worden. Solutions 30 België en haar partners zijn klaar om deze klus te klaren.”

Solutions 30 in in België reeds jarenlang actief in de telecom-markt, dit via Solutions 30 België (Janssens Field Services), Unit-T en Brabamij Infra & Technics. Honderden techniekers installeren en onderhouden dagelijks onze telecominfrastructuur. We volgen daarbij nauwgezet de trends op de markt en vanzelfsprekend staat innovatie centraal. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de uitrol van glasvezel hoog op de agenda staat vandaag en in de toekomst.

Europese know-how

Solutions 30 België maakt deel uit van de Europese groep Solutions 30 en kan daarmee een beroep doen op een uitzonderlijke expertise inzake de uitrol van glasvezel. Solutions 30 Frankrijk wordt immers aanzien als een pionier in de uitrol van glasvezelbekabeling in Frankrijk, een omzet van meer dan 200 miljoen euro in 2019. In Spanje realiseert Solutions 30 glasvezelbekabeling voor verschillende telecomoperatoren in de regio’s Andalusië, Extremadura, Madrid en Barcelona. Ook in Polen vervult Solutions 30 een pioniersrol. Tot slot werd Solutions 30 in Italië recent geselecteerd door TIM (Telecom Italia) om hun Fiber-To-The-Home netwerk verder uit te rollen.

Solutions 30 België is dan ook klaar om ook in de België de fiber-uitdaging aan te gaan en de uitrol van glasvezel te versnellen.

Bron: FTTH Council Forecast for Europe 2020 – 2026 (link naar de presentatie en de studieresultaten)

 Word vandaag lid van onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven