Nieuws

Eerste schop

Door Koenraad Rouwenhorst op 17 November 2021

In Lokeren werd vandaag 15 november – de symbolische eerste spadesteek gezet waarmee de grondwerken voor het fibernetwerk van Fiberklaar in het oosten van de stad van start gingen. Lokeren is zo bij één van de eerste gemeentes met glasvezel in ons land. Na de symbolische eerste spadesteek, start Fiberklaar er met de eerste grondwerken. Fiberklaar werkt daarvoor nauw samen met het lokaal bestuur en een ervaren team van aannemer Solutions30 België, dat de werken in goede banen leidt. 

 

Fiberklaar ging enkele maanden geleden officieel van start met de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in Vlaanderen. Het bedrijf heeft de ambitie om een verankerde investering te doen van meer dan tweeënhalf miljard euro en zo tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van een fiberaansluiting in huis. Daarmee realiseert de speler een investering met de grootte van de werken aan de Oosterweelverbinding.

 

Fiberklaar wil fiberaansluitingen toegankelijk maken voor de inwoners van kleinere gemeenten en provinciesteden, niet enkel voor wie in grotere (centrum)steden woont. Met de eerste spadesteek in Lokeren-Oost neemt Fiberklaar de volgende stap in de uitrol van Fiber in Vlaanderen.

 

 

Van Links naar Rechts:

 

Nicholas De Walsche (Head of Business Development Fiberklaar)

Raf Winnelinckx (CEO Solutions30 België)

Rik Missault (CEO Fiberklaar)

Stefan Walgraeve (Schepen ICT stad Lokeren)

Filip Antheunis (Burgemeester stad Lokeren)

Miranda Rombouts (Head of Construction Fiberklaar)

Marco Bielen (COO Solutions30 België)

Theo Metten (Constructiemanager Solutions30 België)

Oguz Poyraz (Program Manager FTTH Solutions30 België)

 

Eerste spadesteek in Lokeren

De infrastructuurwerken in de stad gaan nu officieel van start. De eerste inwoners van de gemeente zullen in het eerste kwartaal van 2022 kunnen genieten van een fiberverbinding in hun woning. In 2022 starten we onze informatiecampagne in andere delen van. Als daar ook voldoende interesse blijkt, wordt ook daar een glasvezelnetwerk aangelegd. Wie fiber in huis haalt zit goed voor de toekomst, want de capaciteit van zo’n kabel is virtueel oneindig.

 

“Het is echt hartverwarmend om te zien hoe enthousiast mensen zijn over de fiberaansluiting. Nog niet zo lang geleden deden we hier de eerste bevragingsronde, en vandaag beginnen de werken al. We zijn goed op weg om Vlaanderen klaar te maken voor de toekomst, en ik ben erg trots dat Fiberklaar hier zo’n grote rol in mag spelen”, aldus Fiberklaar-CEO Rik Missault.

 

Het fibernetwerk van Fiberklaar is open voor alle operatoren. De gebruiker kiest zelf zijn eigen telecomprovider die het meest geschikt is voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.

Solutions 30 België neemt nieuw bedrijvencomplex in gebruik te Zele

Door Koenraad Rouwenhorst op 10 November 2021

Site Herderstraat wordt het kloppend hart van de FTTH-activiteiten

Solutions 30 België, in de markt ook gekend als Janssens Field Services, is een ervaren speler als het gaat om field services in de Telecomsector. De afgelopen 15 jaar is Solutions 30 België dan ook uitgegroeid tot een grote speler met meer dan 400000 field activities per jaar, toegang tot 550 technici en 440 wagens op de baan. Alle business units worden aangestuurd vanuit het hoofdkwartier in Antwerpen aan de Slachthuislaan in combinatie met kantoren in Wallonië en verschillende warehouses.

Permanente groei

Solutions 30 België groeit en heeft de wil om haar opdrachtgevers snel en efficiënt te blijven bedienen. Eén van de sterkst groeiende activiteiten binnen Solutions 30 België betreft de uitrol van glasvezelnetwerken. Zo werd er recent een verlengbare masterovereenkomst van drie jaar ondertekend voor 60.000 aangesloten woningen per jaar tussen Solutions 30 en Fiberklaar. De uitrol van het Fiberklaar-netwerk in de eerste steden in de regio Oost-Vlaanderen is reeds volop gestart.

Raf Winnelinckx (CEO): “Solutions 30 België staat voor Smooth Operations binnen een snel evoluerende telecomwereld. Onze klanten kwalitatief, snel en efficiënt bedienen is voor ons vanzelfsprekend. Deze nieuwe site mét een glasvezel opleidingscentrum is dan ook cruciaal in de verdere uitbouw van de FTTH-activiteiten van Solutions 30 in Vlaanderen.”

Er werd dan ook gekozen om een nieuwe site in gebruik te nemen te Zele (Herderstraat 6) op een boogscheut van deze werven.

Met een kantoorgedeelte, 2500m2 binnen opslag en 800m2 buiten opslag leent het complex zich perfect voor de verdere ontplooiing van de Fiber To the Home (FTTH) activiteiten in deze regio. Solutions 30 investeert ook permanent in kennisontwikkeling. Op de site werd ook een ‘glasvezel academy’ opgestart om de kennis en skills van eigen technici en technici van onderaannemers verder aan te scherpen.

De taalgrens is voor Solutions België zeker geen werkgrens. Ook in Wallonië zet de groei zich door en ook daar neemt Solutions 30 België een nieuwe site in gebruik, hierover later meer.Word vandaag lid van onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven