Nieuws

Janssens Field Services met EcoVadis Gold label in de top 5% van duurzame bedrijven

Door Yoni Mous op 12 maart 2018

Mooie kansen voor talent in snel groeiend bedrijf

Vrijdag 9 maart 2018 — Janssens Field Services, dochterbedrijf van het beursgenoteerde Solutions 30, ontvangt voor het tweede opeenvolgende jaar de Gold rating van het onafhankelijke platform EcoVadis. Het plaatst zich daarmee in de top 5% van duurzame bedrijven in zijn sector. EcoVadis is wereldleider in  sociale evaluatie van toeleveranciers.

De MVO-analyse van EcoVadis bestaat uit een meting van 21 zowel ecologische als sociale en ethische parameters over vier thema’s: milieu, eerlijke arbeidsomstandigheden, ethiek/eerlijke handelspraktijken en de distributieketen. De methodologie steunt op internationale standaarden voor duurzame ontwikkeling. Janssens Field Services ontving na de strenge assessment een Gold Recognition Level, de hoogste waardering van EcoVadis.

Deze classificatie illustreert de inzet die het bedrijf levert op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. “De verantwoordelijkheid voor onze werknemers en het het milieu heeft altijd deel uitgemaakt van onze bedrijfsfilosofie en ligt aan de basis van al onze activiteiten. We vinden het belangrijk een pioniersfunctie te blijven spelen op het vlak duurzaam ondernemen. Het Gold label is een erkenning van de inzet en de toewijding van al onze werknemers. We zijn fier dat deze inzet wordt beloond”, aldus CEO Koen Verbergt.

Van een installateur van telecommunicatie is Janssens Field Services geëvolueerd naar een gespecialiseerde leverancier van innovatieve technologieën, waaronder smart energy en smart security. Het bedrijf werd in 2016 onderdeel van het beursgenoteerde Solutions 30, Europees leider in oplossingen voor nieuwe technologieën. Janssens Field Services leidt zijn techniekers, ongeacht geslacht of leeftijd, op in zijn eigen JFS Academy, erkend door de VDAB en Volta. Het bedrijf werkt bovendien al lange tijd volgens groene principes. Het rolt momenteel een pilootproject uit met om zijn vloot nog groener te maken.

JFS draagt human capital management hoog in het vaandel

JFS draagt human capital management hoog in het vaandel. Steven Genné, HR-manager bij Janssens Field Services: “We hebben geleerd dat alleen door medewerkers constant bij te scholen en te motiveren we elke dag het nodige verschil kunnen blijven maken voor hen. Kwalificering en motivering zijn de twee krachtige cilinders in de motor van ons human capital management.”

Yoni Mous (31), Office Manager bij JFS, werkt al acht jaar voor JFS: “JFS hecht veel belang aan persoonlijke ontplooiing. Dat heb ik zelf kunnen ervaren toen ik een tijdje geleden onder psychische druk stond. Zowel privé als op het werk. Dankzij de hulp van de HR-afdeling en mijn directe manager vond ik een andere functie binnen het bedrijf. Eén die helemaal op mij is afgestemd en een perfecte balans tussen werk, gezin en privé toelaat.”

Tom Devogelaere (29) begon vier jaar geleden bij JFS als technieker en groeide door tot  coach en opleider voor de installatie van slimme thermostaten. Hij stuurt ondertussen een team van 60 installateurs aan. “Ik werkte vroeger in de HVAC-sector en deed onderhoud in gebouwen. Maar door een faillissement kwam ik op straat te staan. Ik kon meteen aan de slag bij JFS waar ze nog techniekers voor telecom zochten. Een jaar en een half later ging ik na een training aan de slag als thermotechnieker. En na enkele maanden kreeg ik de kans om expert te worden voor het plaatsen van slimme thermostaten. Zo kon ik andere technici helpen hun werk te verbeteren en mijn vaardigheden nog verder bijschaven. Een tijdje later groeide ik door tot nationale coach in dit vak. Een groeipad waar ik alleen maar van kon dromen.”

In totaal werken er zo’n 840 mensen voor Janssens Field Services. Het bedrijf is steeds op zoek naar ambitieuze mensen, met of zonder ervaring, ongeacht geslacht, leeftijd of afkomst.

Artikel – Jobat.be: Moderne technologie biedt ook arbeidskansen aan laaggeschoolden

Door Yoni Mous op 27 februari 2018

Installateurs hebben hele kluif aan slimme thermostaten

Door Yoni Mous op 12 februari 2018

Een groeiend aandeel van de bevolking neemt een slimme thermostaat in huis. En dat aantal zal alleen maar stijgen. “Tijdens de piekmomenten in 2016 plaatsten we tot 250 slimme thermostaten per dag. Ook dit jaar verwachten we een sterke stijging ten opzichte van vorige winter”, aldus Geert Van Baelen, Smooth Operations Officer bij Janssens Field Services (JFS). Het Antwerpse bedrijf gaat hiervoor de komende maanden zestig extra mensen aanwerven.

Het is een boeiende materie voor iedereen die wil (bij)leren.” (Tom Devogelaere, teamcoach)

Vorige maand nog sleepte JFS het contract voor de levering en plaatsing van de slimme thermostaten van essent.be in de wacht. Ook voor de energieleveranciers Engie en Eni plaatst het bedrijf slimme thermostaten. JFS zorgt binnen de eigen JFS Academy zelf voor de opleiding van de installateurs.

Tom Devogelaere (29) uit Meerhout begon een drietal jaar geleden bij JFS als installateur van slimme thermostaten. Intussen is hij doorgegroeid tot coach en opleider en stuurt hij een ploeg van zestig installateurs voor slimme thermostaten aan. “Ik werkte vroeger in de HVAC-sector en deed onderhoud in gebouwen over heel België. Maar door een faillissement kwam ik op straat te staan. Ik kon meteen aan de slag bij JFS waar ze nog techniekers voor telecom zochten. Toen ik later verhuisde, was dat geen probleem. Gezien JFS in heel België actief is, kon ik zonder problemen aan de slag blijven. Dat vond ik toen heel erg fijn”, vertelt de Smart Thermo Team-coach.

Een drietal jaar geleden maakte hij dan de switch van telecom naar slimme thermostaten. “Het was toen iets totaal nieuw. Toen het project werd opgestart, kreeg ik de vraag of ik hier mee deel wilde van uitmaken. Ik kende wel iets van verwarmingsketels vanwege mijn vroegere werkervaring, maar niets van slimme thermostaten. Niemand had er toen ervaring mee. We moesten dus alles zelf uitzoeken. Dat we nu die ervaring kunnen delen en doorgeven, geeft veel voldoening”, vertelt Tom.

“Het is boeiende materie voor iedereen die wil (bij)leren”, meent hij. “Het zijn zaken die je niet van op school mee krijgt. Enige kennis van elektriciteit is een pluspunt, al is voorkennis niet zozeer een vereiste, maar vooral de wil en goesting om te leren. Ik heb bijvoorbeeld ook al mensen opgeleid die uit een niet-technische richting kwamen en die nu tot de beste techniekers behoren.”

Verdubbeling

De ploeg van zestig techniekers voor slimme thermostaten die intussen bij JFS aan de slag is, wordt de komende maanden als het ware verdubbeld. Na een opleiding van een aantal weken worden de nieuwelingen dan uitgestuurd naar de klanten van de energieleveranciers om hen te helpen bij de installatie van de slimme thermostaten. “Eerst krijgen zij vijf dagen pure theorie, waarbij niet alleen de basis elektriciteit maar ook alle types van slimme thermostaten onder de loep worden genomen. Daarna gaan ze drie tot vier weken samen met een andere installateur op pad om ervaring op te doen. Dat is een groot voordeel dat er vroeger niet was. Toen wij begonnen was die ervaring er nog niet en moesten we alles zelf uitzoeken”, zegt de coach.

“We geven zowel opleiding wat slimme thermostaten als verwarmingsketels betreft. Want er bestaan niet minder dan 6.000 verschillende types van ketels. Daarvan hebben we een database opgesteld waarop altijd kan worden teruggevallen”, geeft hij aan.

In zijn intern opleidingscentrum leidt JFS jaarlijks zo’n 150 mensen op. Niet alleen voor slimme thermostaten en ketels, maar ook in andere branches. Zo is JFS marktleider in de Benelux voor de installatie van telecom- en utility-apparatuur in particuliere woningen, winkels en kleine tot middelgrote ondernemingen. Concreet plaatst het bedrijf telefoon- en internetverbindingen, slimme smart home-technologie en home security-oplossingen in opdracht van telecomoperators, nutsbedrijven en grote verkooporganisaties.

 

Artikel: jobat.be – 02 februari 2018

Slimme thermostaten zorgen voor (slimme) jobs

Door Yoni Mous op 11 december 2017

Janssens Field Services (JFS) sleept de contracten voor de levering en plaatsing van de slimme thermostaten van essent.be in de wacht. Het bedrijf plaatst ook al de Boxx van Engie en de Anna van Eni. JFS zal 60 extra mensen aanwerven en opleiden om de komende maanden Belgische huishoudens van slimme thermostaten te voorzien.

Janssens Field Services, een dochteronderneming van Solutions30, zal instaan voor de levering en installatie van de Flix-pakketten van essent.be. Essent.be zocht een partner voor zowel de levering van zijn DIY (Do it yourself)-pakketten als voor installatie on demand. JFS trok beide contracten naar zich toe. Het Antwerps bedrijf zal instaan voor de levering van de 3 Flix-pakketten: flixmood (slimme lampen), flixheat (slimme thermostaat) en flixsafe (slimme stekkers). “Flix is ons nieuwe home automationmerk en ligt volledig in lijn met de evolutie die wij als essent.be maken van energieleverancier naar leverancier van vernieuwende oplossingen die het leven van onze klanten comfortabeler maken”, zegt Pierre Pignolet, Managing Director van essent.be. Wanneer klanten hulp nodig hebben bij de installatie van de slimme thermostaat zal een technicus van JFS ter plaatse gaan. JFS zorgt via zijn eigen full-service-contactcenter voor de dispatching van technici.

Janssens Field Services plaatst ook voor de energieleveranciers Engie en Eni slimme thermostaten. Een groeiend aandeel van de bevolking neemt een slimme thermostaat in huis. En dat aantal zal alleen maar stijgen. Slimme thermostaten laten niet enkel toe om energie te besparen en je energieverbruik op te volgen, ze zorgen ook voor comfort om je verwarming vanop afstand op en af te zetten. Het is vaak ook een eerste stap richting het zogenaamde Smart Home. “Meer en meer mensen leren de slimme thermostaat kennen. Tijdens de piekmomenten in 2016 plaatsten we tot 250 slimme thermostaten per dag. Ook dit jaar verwachten we een sterke stijging ten opzichte van vorige winter”, aldus Geert Van Baelen, Smooth Operations Officer bij Janssens Field Services.

Slimme thermostaten zorgen voor werk

Janssens Field Services zal de komende maanden 60 mensen aanwerven en opleiden om tegemoet te komen aan de vraag naar slimme thermostaten.

Europese week van beroepsvaardigheden: Alarm Technicus Mehmet in de kijker

Door Yoni Mous op 27 november 2017

Magazijnier Mehmet wordt alarmtechnieker

Mehmet uit Temse is 27 en volgde automechanica in het BSO. Tussen zijn 20 en 26 jaar werkte hij vooral als orderpicker, logistiek medewerker, magazijnier en hoofdmagazijnier bij verschillende bedrijven. “Als magazijnier vond ik het spijtig dat ik weinig nieuwe vaardigheden bijleerde en dacht ik dat ik uitdagender werk aankon.” In het voorjaar van 2016 hakte Mehmet de knoop door. Hij zou tijd nemen voor zichzelf en een nieuwe opleiding volgen.

Knelpuntberoep

Bij Mehmets zoektocht naar een nieuwe richting viel zijn oog op het knelpuntberoep ‘residentieel elektrotechnisch installateur’. Hij koos voor een beroepsopleiding bij VDAB Schoten. Aan het eind van de zomer kon hij starten. Mehmet leerde er bij instructeur Dirk Van Aken onder andere huishoudelijke verlichting en contactdozen plaatsen, communicatiekringen installeren en borden bedraden.

Als magazijnier had ik altijd het gevoel dat ik meer in mijn mars had. Ik vind het fijn dat ik nu een job heb waarin ik voortdurend bijleer en mezelf kan blijven ontwikkelen.

IBO

Nog voor het einde van zijn beroepsopleiding vernam Mehmet dat de firma Janssens Field Services op zoek was naar alarmtechniekers. Mehmet slaagde voor de selectieproef en kon er in maart 2017 aan de slag met een IBO-contract van 10 weken. Hij kon er de basistechnieken elektriciteit verder uitdiepen die hij bij VDAB verworven had. Zo kreeg hij de vereiste vaardigheden onder de knie die een alarminstallateur nodig heeft.

Boeiende vaste job

Eind mei 2017 ging het IBO-contract naadloos over in een vast contract. Mehmet is tevreden in zijn nieuwe job en niet alleen omwille van het loon. De afwisseling vindt hij erg boeiend. “Momenteel ben ik via Janssens Field Services onderhoudstechnieker bij Tyco en programmeur/teamleider bij Salto Systems. Ik heb al veel bijgeleerd, bijvoorbeeld over camerabeveiliging. Maar ik weet ook dat er nog heel veel te leren valt en dat maakt het net zo boeiend.”

 

BRON: VDAB – https://www.vdab.be/blogs/redactie/magazijnier-mehmet-wordt-alarmtechniekerWord vandaag lid van onze nieuwsbrief!

Klik hier om je in te schrijven